WHat's Nuffy Say?

12 April 2009

GILA BESARR..

Salam semua..bulan lepas tak silap my mum order cendawan tiram dari member dia(tanam scra komersial)..sekali order laa setengah kilo.Bile dapat..mak haiiihh..beso gile, lagi kembang dari tapak tangan aku..goreng celup tepung pon sedappp..buat sup pun sedapp jugak..kalau jual yg goreng,satu kelopak cendawan leh siat sampai20 keping,seringgit baru 5keping tak ke satu kelopak tu dapat RM4..gile untung!~


Then,sabtu baru ni pegi rumah mak abah lama kat (lengko) area ke maran dari pekan. Dah lama aku tak jejak kaki kat citu. Pokok koko kat tepi umah pun dah takde kene tebang,ganti dengan pokok pisang,ubi je tepi umah.Struktur rumah masih cam dulu gak,aku pun xhengat last time aku kat umah usang itu.So aritu pegi bersihkan umah tu sbb penyewa dah tinggalkan umah tu dengan pelbagai 'khazanah' yg tah pape ntahh..berhabuk xhengat..dalam pada tu,aku dah susun atur dalam kepala nak arrange dalaman umah tu ikut citarasa aku dengan perabot..Konon jela, tp nanti at last mesti ikut selera abahku jugak..hukhukhuk..jom tgok gambar umah pusaka tuu..kekekek..

9 comments:

Shima Sulaiman said...

nnt kita dok situ ke? Macam berdebar2 plak jantung ni nak tunggu jawapan..

raptorarena said...

tu cendawan ke rafflesia..? ilang akal apa besar2 camtu..

myza said...

raptorarena: mmg besar wa cakap samalu..tatau la sape hilang akal ek? hihihii

qasima: jawapan nya.....tunggu 2thn lagi la camana.buat msa ni jd umah persinggahan abah masa ke kebun.lgpun kalau nk stay sana,abah nk rombak buat yg baru la.bilek sorg satu la beb lepas ni.akakkaka~

Shima Sulaiman said...

akak bukan apa, abg mu kata ada rumah 'berantu' kat situ...ye ke? macam x sanggup je kalau bertemu arghhhhh tatut...

myza said...

a'ah ade kat sebelah tu,umah tu siap ade astro lg..tp dia xkacau la.cuma merayau2 dlm kawsn umah dia aje..wpun hanya berpagarkan pokok pisang aje..hikhikhikk..aritu ade org sewa..tp skg xde dah..yg tinggal piring astro aje.

moon said...

hai mak dak...lmer dh i xlwt blog u..i mbok la..cori ye..mcm beh jer cendewan tu...terliur la..celop tepung msti beh giler...mak metua lalu blkang msti xperasn..kikiki..agak2 taun ni dpt mkn dak cendawan celop tepong tu?heheheheh

myza said...

huhu jgn kata mak mertua LALU BLAKANG ..lalu depan sure xnmpak jugaak(kalau saya laa)..eh qamoon mengidam nk makan ke?kalau nk kene cari ni buat celup tepong.kang kemponan~!

moon said...

mmmm...nak kater mengidam ke?mmm..bleh la kot...tp masalahnyer tah biler2 la dapat balik saner...rendunyer kat u all...kikiki..cikgoh tu xnak bawak kiter jln2..katernyer..xingat ker bawak budak dalam perot tu!!!!jadi tok keselamatan baby..xleh travel..hukhukhuk..nak jalan..nak jalan..nak jalan..mokder nangis dalm ati je ler...

myza said...

sabo mokde sabor..bagi rehat dulu laa..jangan amek risiko..lepas ni dah deliver bby cumel..leh la jenjalan lagi..wat family trip lg u..ekkekek,..

.