WHat's Nuffy Say?

23 December 2009

AQUARIUM AQUARIUM

Minggu lepas balik mengejut ke Pahang..bukan ape mr.hubby tak bagitahu plan dengan jelas.Lagipun i sekarang dah letih nak jalan jauh jauh sejak akhir ini..Yelah mana taknya tiap minggu ulang alik Perlis-Kl-Melaka-Pahang-Bukit Merah..adess kebas montotku..kakakkaka..Opss terlari tajuk plak..Sebenarnya begini,balik ke Pekan Sabtu petang untuk ambil aquarium di rumah bawa ke Melaka nak bela ikan kelisa la kat rumah sewa ni.Daripada aquarium tu bertapa jek kat umah mak abah tu,baiklah kami amik dan manfaatkan.Itu pun setelah diperkenankan oleh tuan punya aqua (TQ mr.goe) dan juga mak abah..kikiki..panjang o0o aqua tu dalam 4 ft x 1.5 ft x 1.5 ft..Isnin pagi kami bertolak dari pekan dengan barang2 aqua tuh,setelah dibersihkan.Mujur muat2 triton ku itu..kikikiki...

SO semalam dengan tak dan nya me n Mr.hubby pergi ke kedai menjual barang membela ikan..Ada satu yang besar kat Melaka-IKIA PUSAT AKURIUM.. sangat besar kedainya.Siap ade jual ikan NEMO tau..geram je nak beli..tp mr.hubby x bagi bela ikan air masin..kuikuikui..Takpela..lain kali jela..So untuk nak bela kelisa akan datang kami sediakan dulu aqua kat umah dan try bela anak2 ikan kap+ikan ballon+ikan ghappy+ikan bandaran aje(saje -saje,esok jd maknan kelisa la)..Semalam jugak siap setting aqua kami.Walaupun nam[pak kosong tanpa hiasan pokok atau batuan tp takpela sbb ikan kelisa tak boleh pakai sume tu..Rugi jek beli nanti..SOnott nye tk dapat tengok Astro tengok Ikan pun jadi la..Kikiki..


Tadaa..aqua mak abah jd chantekk..

Masa mula2 masuk nak sesuaikan diri dengan tempat baru
Semua berkumpul kat heater aje..


Tengok ikan bandaran ada 2 ekor-cuci cermin elok2..


Ni jela ikan yang ada sementara waktu ni... =)

4 comments:

Wanniey Othman said...

ikan kaloi takde?? hihi...
myza, nape blog myza kat blog list wani tak update ekh?

sehati sejiwa said...

cantik plok..hehehe

moon n tori said...

mu ambik dua dua ke aqua tu. bela kelisa bukan bole letak mende alah sume tu. kosongkan aje aqua . jgn kosong takde air dah la

myza said...

wani: ntahla wani.semua ckp mcm tuh.mgkin sbb tu xramai yg lawat blog mai..huhu.Kaloi takde setakat ini..hihi

kaklong: penat 0oo basuh+angkut aqua tuh-patah gak lerr pinggang..kuikkui

MooN+TORY: yup aku amek dua2-alang2 amek kan.lagipun abahmu lg suka..lapang umah dia..kikiki..

.