WHat's Nuffy Say?

14 November 2010

Picture Of My Life Contest #

Salam to all
Di umumkan saya masuk contest ini
Anjuran budak ensem ni KLIK sini
Im tagging :
1. My Neighbour _K.ITA
2. My blogfriend _AIN -sbb suka berceloteh kt blog dia ^^
3. My SIs _ PAE a.k.a Intan
Klik below picts for terms & condtn :)


So as the contest say "picture of my life"
Jom redah what story behind my picture :)



 PICTURE OF MY LIFE
Yup! That was me..and my hubby. Dia la racun dia la penawar i sekarang.Racun?No.He's MY LIFE now & forever.Kami dipertemukan secara tak sengaja di dunia penuh sains dan teknologi pada tahun 2002. Ya kami chit chat kenal dan bertukar number phone saje(sila jangan start menguap).A month after kami jadi kawan rapat, sangat la  rapat dan selesa benar berkawan dengan dia.Even masa tu masing dah ada 'couple'..

Pada tahun 2004, i dapat masuk U kat Johor..dan pada tahun yang sama kami sama-sama menemui death road dalam perhubungan chenta.So dia la tempat saya mengadu.Sharing perasaan sedih dan kecewa.But few months after, dia plak tekel i (perasan gila ayat)..hahahhaa..funny la bila teringat kenangan itu.But masih kemas dalam lipatan memori ini..I siap tanya "Siapalah perempuan Malang yg kau minat tu???" HAhaha..So Daripada gelaran AKu-Kau bertukar menjadi ultraman Saya-Awak dan kemudian Abg-Mza.. :D ngee..masa tu DONIA KAMI YANG PUNYA..Terbit la bibit cinta dari hati yang tulus mulus..

Akhirnya 2008 kami mengikat janji sehidup semati sebagai Husband & Wife..Forgot to mention he's 5 years elder than me( matang la skit ^^).Kami berjanji akan terima seadanya kekurangan dan kelebihan masing-masing..Setelah hidup bersama 1 bulan,dia terpaksa meninggalkan i demi tuntutan tugass..Hati jadi tak keruan.Semasa bercinta tak kisah pun semua ini,kenapa sekarang baru kau nak ngelabah Mai??? Kenapa baru nak rasa masam manis kelat tawar hidup berumah bertangga kami harus dipisahkan jauh..Bukan sekejap tapi lama la 4 months duty onboard..huk huk..Langit yang dulunya cerah kini mendung(eleh jap lagi hujan ler tu).."Tu la masa dia ada hang duk cari gaduh la, merajuk lah..Skrg ni dia dah p keja jauh padan muka hang takleh manja-manja dah"..Errk! Siapa yang bercakap tuh?!Meh nak sekeh kepala...amboii..

Tapi betul la kata orang, sayang isteri tinggal2 kan..hukhuk..Sekarang i masih menanti dengan setia kepulangan hero di hati ini.Di saat macam ni la sedih bila terkenang hubby jauh di perantauan, tak dapat beraya bersama...Abang, i Miss You so0oo much.Really miss u badly now..Sangat sedih bila melihat wanita lain bersama pasangan mereka di saat susah senang.I wish u come back safely so0n dear..Really need u right now....(air hujan dah mengalir)...

Okla sampai sini shj entry ini ^^
Goodnite




9 comments:

Aretikz said...

Thanx join.. hok olo.. suami akak kerja apa juga smpe lama tul yek 4 months? apapapun.. akak lulus syarat.. yezza..

Epy Ain said...

hikhikhikhik...
buat ain senyum sorang2x aje bace story ni au
(^_^) thanks 4 tagging..

myza said...

aretikz - suami akak belayar la..huk3
ain - joinla contest ni tau,.hahaha sengeh sorg2 dpn pc nnt org ingt g**a plak..kekeke

~ann~ said...

jgn cdey2 noks...u CAN DO IT myza...chayokkkk!!!
mesti ade PELANGI utk anda nnti:)

myza said...

i'm waiting for my rainbow every single day to come..but it always rainy all day long tssk tssk :"(

Yana said...

wahhh. suami belayar.. bestnya. wish u luck ye.. yana bru je join contest ni. hehe. sje jalan2.

NuSaNa NoSa 91 said...

wohohohoho~ sedeynya.. semoga dia cepat2 pulang yep.. ^_^

Aretikz said...

result contest dah ada ^_^

myza said...

thankz all

.