WHat's Nuffy Say?

15 February 2011

Habuk2 Di Blog

SALAM
Selamat Menyambut Hari Keputeraan Muhamad s.a.w

Sorry to all readers sebab menyepi kan diri dari blog selama ini
Bukan ape mOOD x datang sejak pindah ke Kedah
Sekarang lepas dah blogwalking tadi baru ade semangat
Mesti u all tertanya2 apa yg di busy kan sgt Myza ni??
Hehehhee well biasa la..nak tau ke?Ok la meh nak citer..

1.Mr hubby dah ade kat rumah since Dis 2010.Sekarang masih lagi bercuti..yeay
 So memanfaatkan masa bersama adalah sgt penting..gaduh time pun di short2 kan aje :P
 Tak lama je lagi mr.hubby nak naik kapal semula.Sekarang pun th standby :(


                                                Dapat juga makan udang Galah kt langkawi haritu :)

2.Berpindah ke Kedah buat saya kalut nak mengemas bahagian dapur,ruang tam,bilik dan tempat2 lain
  Kain baju punbelum habis2 lagi ni( byk kain buruk je) ..So part mengemas ni pun ambil masa jugak la nak setel..huhuhu..belum part buang lantai kayu lagi... :(

3. Pets yang ada pun kena selenggara,Mr hubby x jadi jual arowana,so we decided to teruskan membela 10 ekor hiback tu sampai depa besar dan matang untuk masuk kolam nanti.So masa hubby part time kena juga p cari makanan2 ikan ni spt ulat,cengkerik,anak ikan dll..memang xpernah buat sebelum ni..so rasa kan la..huhuhu...and tambah lagi bela ikan kap jepun/koi 21 ekor dan satu bekas ikan guppy..hihi









4. Baru je adopt anak kucing 2 ekor..sepasang jantan n betina..they're adorable but sometimes naughty sgt..sabo je la..so dah letak kat luar rumah spt dinasihat kan kawan i,Lia..lega sikit..kalau tak, habis karpet kena cakarrr..maklum la baru sebula lebih still nak main2..sangat aktiff..huhuhu :))

koko
hitam


5. Baru ni ada try cari kerja juga lepas hubby habis part time...tapi tak lama sekejap je,rasa macam bila kerja hilang nikmat sebagai suri rumah tangga..huhu...So bersyukur la jadi suri rumah tangga...huhuhu..ada hikmah rupanya hubby awal2 x bagi kerja ..ermmm :P

6.every weekend sekarang selalu balik umah MIL,so tak sempat nak online since umah kat perlis xde tenet..So weekday je boleh on9..t pn bukan FB jee..kih3..

7. Tahun ni saja dah 2x pergi langkawi yg tak pernah pergi sebelum ni.rezeki rezeki..1st dengan hubby berdua je p honeymo0n..2nd time family trip dengan hubby's family members.. :) syokk..hehehhe



ok la tu jela reason kenapa blog ni bersawang, tp semua dah settle down sekarang,boleh la berblog n blogwalking semula :) yippe ..
Sekian

2 comments:

dunia maiza said...

sedapnya makan udang galah tu,,
kucing 2 ekoq tu comel sangat..maiza suka la,,miaw bak mai sekor hehe

myza said...

hehehe sdap kan udang tu...harga dia pon sdapp tau mz..mahal la.. :P tu pun puas cr kedai melayu kt sana

.