WHat's Nuffy Say?

06 April 2011

Kembali Solo


Salam Semua....
Dah bersawang dah blog tuan hamba
Banyak story yang tak diupdate kat sini..lama....
Maaf semua..Jom saya cerita kan apa yang berlaku sejak 2 menjak ni ..cewah
Macam org teringin nak tau je..
Jom layan cite mengarut sayaa..

Start dengan Jan lepas, genap la mr.hubby 2 bulan sign off/Cuti..
But since we just moving in new house so cuti kali ni kurang enjoy
Lebih kepada masalah rumah baru huhu ;p
Walau apa pun sempat juga la kami bercanda di Langkawi.. twice this year!
Yihha  dalam tak pernah jejak ke Langkawi tu ha amek 2 x pergi
dalam masa sebulan tuu hahhaha jangan mare..
1st time pergi untuk berhuneii moon! 2nd time tu family day belah hubby
Unluckily 2nd time d langkawi saya kena food poisoning teruk..huhuhu Bad day~


Memory
Maiza & Hermi
Kenangan Honeymoon d Langkawi

 Sekarang dah masuk April ..Im solo again since last March..huhu
Adat la isteri pada seafarer..Lepas mr.hubby hantar je NOR a few day later
Office panggil suh lapor diri + medical check up untuk sign on kapal
And the worse part Kapal kali ni BIDARA tak masuk Malaysia langsung..hmmmm
Dah lama since we've married hubby x layan foreign going ship...tapi kali ni dia setuju~
So kitaorg check in Legend Hotel :) and i decided to follow him to KL (kuat la ati nk anta dia pergi)
Last time bersama harus la spend hingga ke saat akhir ;)

Views from Legend Hotel

Perjalanan dalam bus ternyata memenatkan(badan tua hohoho)
Sampai KL dah pukul 5 pagi...
Kami pun xboleh check in lagi..So time for breakfast..tapi
manade kedai buka so cari2 sekitar hotel tu mujur la jumpa KFC ahahaks
Layan je la ..Lepas tu check in dan bersiap ke Daya bumi..
a few hours left...
Dah siap selesai perkara di ofis..
Dah tau flight hubby ke Hongkong pagi esoknya dalam pukul 6 pagi
So jalan2 for the last time,shopping2..
hubby beli sport shoes! Kawaii..u look good in those shoes hubby~~

New shoe!!

So that's the last memory i had before hubby sign on kapal sekian kali nya..
Malam tu kami lepak rumah adik di cheras till 2 a.m
hantar hubby ke Legeng Hotel..
and saya pun pack barang dan tido di Cheras
since my hubby gerak awal pagi ke KLIA..
So here some picts before we apart..
MISS YOU LOVE!

 Sekarang angau sudah mari (rilex la baru sebulannn derr)..Haish teringat2 hubby ada di rumah..TEHo ais kegemarannn...huhuhu..


Sessi Packing bersama - sama ..sungguh sedih loorrr..Miss u hubby~




Sekian.
Isteri Solo yg tabah,

4 comments:

GoJeS said...

waaaa....blog dh update...hoyeahhh!!
myza kuat..myza msti blh hdap sume ini...go myza!!!
tp yg trn kali ni, xdan jmp pun kan...
nxt time la yeahh..nk gelak besar2..wuwuuwuw..

myza said...

caiyok3..TQ twin!! bg smgt..huhuhu
yea la mana dan..nak pesah 'anak2' lagii..hukhuk

dieha said...

be cool cayang,,xlama lagi nyoq dah nk balik...kita wife yg tabah kan....strong tau..

myza said...

k.diha: thanks sis..u too b strong,ni ujian utk insan terpilih..xmau sedeh ye

.