WHat's Nuffy Say?

07 April 2011

Selamat Tinggal





Salam pembuka bicara,

Kali ini video khas oleh Zizan & Dina sebagai permulaan topic
Kenapa??? sebab tajuknya Selamat Tinggal..bon voyage..Goodbye
Ucapan-ucapan ini saya tujukan buat wonderful pets saya yang R.I.P
Semoga kalian semua tenang 'di sana'..aminnnn

Dalam tahun 2011 ni saja...3 haiwan kesayangan saya pergi
Moga mereka aman dan sentosa hendaknya
Moga mereka mendoakan kami di sini
Dan kenangan mereka tetap dalam ingatan kami selamanya
Buat abg,tatap la gambar mereka ....

Siapa??Siapa yg R.I.P (rest in peace)????
Cer citer..huhuhu 3 wonder pet saya ialah...

1. Tam Tam - kucing baru bela :(
    10/02/2011 - 26/03/2011
    - Mak Teh kata mati sbb cacing..
    -Manja, keletah mencuit hati, notty....miss u Tam....


2. My Lampam -ikan hubby beli
4/02/2011 - 29/03/2011
- Melompat dari tank fiber, dah besarrr..huhu



3. Arowana kesayangan!!!
08/03/2010 - 01/04/2011
-Lincah,cergas,kuat makan..antara yg besar antara lain..sisik cantik..Allah loves u more :(
-Mati sebab lompat masa kami balik kampung..(wish i was there to help u dear..sobbss)






He's gone rest in peace after one year with us... :(((((

Sedih tak terkiraa ok..terutama arowana amanat suami..HUbby i terribly so so so sooorry..i know u disapointed,thanks for believe in me more n more..Love u so strong.Ada hikmah kan semua ini.InsyaAllah ujian Tuhan itu adil...

Actually bukan tak pernah kehilangan haiwan ksygan..sebelum kahwin pernah bela hamster (both kt picca atas d header tu) hadiah dr sahabat lama..tapi diorg mati (di makan kucing)..and sebelum ni ikan arowana hi back ( 4 ekor) dan silver kesayangan juga mati..So ajal maut semua d tangan Tuhan.Redha dengan semua ini :) you are all the best hadir sbg my wonder pets! :)))

Truely sad,

7 comments:

ghazid said...

aik..
kucing2 mati gak ka....
isk2...
xdgq cita pon...
huhuhu...
msti gak no aro2....
igt bleh lekat smua 10 ekoq....
isk2....

GoJeS said...

huwahuhwa...video clip tu...zizan xleh wt muke serius la...tetap lawak..wuwuuw
mmm...sbaq ya myza...dh smp mase depa pegi...yg pntg kte dh cube beri yg terbaik utk mereka...

myza said...

abg..jgn ckp mcm tuuuuu..huwaaaa
Nanti ade rezki lebih kita cari lagi lain ye..lgpun hrga tgh murah ni..sorrry :(

nyra: tu laa aku dh buat terbaik..every 3 day tukaq ayaq..tapi dah mmg kecuaian aku yg xdpt di tebuss balik :((

dieha said...

alolo..cedeynya akk baca...even xpernah bela ikan n kucing tp i feel ur feeling..be cool..ajal mrk..Allah sygkan mrk...cheer..

myza said...

yup k.diha...mereka hadir smntara je dlm family kami :)
Abg: kan myza citer masa balik perlis aritu makteh bgtau kucing tu dah xde :(

Lia said...

laaa.. yeke maiza ikan arowana mati ek.. huhu.. takpe sabar ada hikmahnya tu..

myza said...

k.liaa..sedeyh..I/Allah ada hikmah kan..thanks kak

.