WHat's Nuffy Say?

27 June 2011

Bukit Gambang Resort City Water themepark

Salam semua

Bermula minggu baru
Minggu terkahir dalam bulan Jun
Habis dah weekend bersantai bersama keluarga
Pagi tadi (Ahad) kami berjimba di Taman tema air gambang
pict from bukitgambangresortcity.com
Dulu 1st time pergi dengan hubby & family mmg pack orang
Tapi tadi pergi lagi pack!! haiyaa
Ramai nya sanak saudara, yang tengah keluar pun ramai
yang beratur beli tiket lagi ramai
Jam puku 12noon
Matahari pacak atas kepala tuu

Tengok je ramai orang dah berkira2 xnak mandi la
Sekali masuk dalam lain plak jadi hahahha
Tiket kami guna kupon diskaun
Ehsan dari Mr goe & kak Munira.TQ
6 tiket.Dewasa rm18.50 (biasa rm28)& kanak2 atas 90cm tinggi rm14.50(biasa rm19)
Tadi mujur jugak adik danial & naufal bawah 90 cm
hehe akak ct hawa dah lebih sikit dari 90cm..rugi rugi hahahhaks
tapi cukup2 jela 6 tiket utk di redeem!...

oh kat sini jugak ade resort kalau nak stay la
maybe dalam rm150 ke atas..x sure la.. :)
Bukit Gambang Resort City, Pahang, Malaysia
sumber: hotel-murah

ok..so this time pergi org memang ramai, matahari panas mencucuk kulit gebu
Tapi x heran sbb bila duk dalam air melayan budak2 ni mmg syok
Pastu kadang gilir dengan maksu pae naik slider..pergh! syokk abes!
Lupa abes suami..hahaha teruk teruk..
Pastu dalam pukul 3 kami bertolak balik ,mujur salin baju org x ramai
Beli pizza,wedges n fries untuk alas perut selepas bermain air
Jom tengok water theme park ni dulu:::::

Siti hawa dah siap pakai baju utk mandi

danial x kurang hebat dgn topi

ok kaunter yg sesak


dapat ticket!

hip hap hop!

beli pelampung dulu sorang 1

on our way down to park

tuu dia ramai giler org

basah2 kan badan

time to play

tengok la belakang tu ramainya

ok main kat tepi dulu for intro

alaala naufal takut tengok playground

orang bersesak dkt playground air

yang pakai tube pon bersepah kat sini

ikan piranha dah tumpahkan air..ramai tggu part ni  smbil jerit,padan la budak kecik takut :)

macam2 ragam

mr.go & qamun +naufal

ok nak balik dah

naufal kepenatan

Maksu & danial

from up view

view theme park from upstair 

bertolak balik

mr driver .TQ mr go my bro

lepas dah bagi hilang lapar..straight ke tanjung lumpur pulak
Jalan2 cari makan..
akan di post next entry :)

p/s: buat mama piza x dpt join skali,nnt kita pg lain plak..next trip :D


3 comments:

GoJeS said...

awat kak long x p...wahh..syoknye main air2
tjg.lumpur??adehhh...lately ni nengok rmai jugak org dok cte psl tjg.lumpur...terliuq nengoknye

myza said...

Gojes: kak long ada hal..ada keja,so hal2 ank bertukar tgn kpd abg long..hiihihi...tula tg lumpur ni tepi muara so ikan fresh2..byk restoran mcm cndawan tepi jalan.. :) nk mai sini plak ka? hik3

moon n tori said...

beh kan manak..walaupon ramai org..tp mr goe da serik g xmo da coz ramai giler org da mcm org giler seme..hahahah

.