WHat's Nuffy Say?

07 June 2011

My food diaries Starting with MyFitnessPall

Salam
Saya rasa nak buat food diary la
Nak catat n tengok balik pemakanan saya
Sebab saya kan kena berpantang
Bukan pantang tengok makanan ye
Yes saya dah puas mengendong lemak
Kali ni saya nak try hapuskan
secara perlahan n efektif
Kalau x effective pon xpe
Janji Sihat sejahtera :)
Eat healty..I/Allah ye semoga saya berjaya :p

Jom review:
6/6/2011-Isnin
Pagi- Roti Bakar +Sosej Rebus +salad n carrot
T/hari -Nasi + Ikan Rebus +Salad
Malam -Air 1.5 L

7/6/2011-Selasa
Pagi - Nasi 1cup + Sayur celery/Asparagus/carrot grg + ikan bakar

p/s: update later
Sesiapa yang nak JOIN saya buat food diary/food journey jom la
Nak guna myfitnesspall.com :P)
Contoh mcm di bawah ( saya punya) dia siap kirakan calori needed
untuk saya yang x bekerja dan hanya workout once a week
minimun 30 minutes per week (well nampak rumit or leceh)
Tapi saya rasa it worth la sbb dia tolong kita kira siap2 berapa banyak kalori kita perlukan
Sehari..or u do the math!




       






























Ok then dia ada sedia column utk kita letak senarai breakfast,lunch,dinner and snack
Siap tersedia calori iaitu carbs,fat n protien banyak mana kita ambil sehari akan ditolak
di jadual tu..so jangan exceed la dr jumlah yg sepatut nya
Amacam..cool x? apa lagi jom daftar n update hari2 menu kita kat situ :)

7 comments:

xfatynx said...

Aaaa, cmbest je kak ! ! jelessssss. nak daftar gak :P

Lia said...

waahh best tu.. tak ajak lia join pun..

GoJeS said...

wawawa....chayyokkk myzaa!!!hahahah...xsdr diri plak aku kan..xgheti2 nk join plak..;p

dieha said...

cayok..cayok..maiza boley..kita sama2 buat...

myza said...

fatyn: daftar la..boleh je update hari2 nnt :)

KakLia: sy buat entry ni nak ajak ler ni :p jom jomm buat sesama xpaham tnya ok

Gojes: meh la buat leh tgok mknan seharian kita..

K.Diha : Jom buat nnt update kt blog masing2 :)

tatabear said...

nk jugak... tapi bole x lepas cuti sekolah ni... sbb bnyk kenduri kawin n asyik balik umah mak... kene paksa makan... hukhukhuk...

myza said...

kak norita: xpe leh je start skrg..update je.supaya senang kita refer food taking kita good or bad semasa kenduri atau mkn luar or makan kt umah je

.