WHat's Nuffy Say?

23 June 2011

Nasi Dagang pn Hapimah 2

Salam

Alhamdulillah berada di kg di rindui
So dapat la melepas rindu dendam di sini
hihih seronok
Tq pd twin sis kat rumah tolong kak ipaq u ols ni
TQ sesangat :)

Petang ni melepaskan hajat
Nak makan Nasi dagang mak..resepi mak

Tapi air tangan sendiri jugak..hihi
Takpe la janji mak tolong harung nasi nya pon okay
Tp x power la sebab ai jugak buat..

Nak resepi ada dalam blog ni
Leh klik kat Search tepi blog saya..Nasi Dagang
Jom tengok the making of nasi dage
Nasi Dagang kali ni spesel sebab saya bawa balik
beras merah (bukan beras perang tau) untuk nasi dagang
Sempat beli kat padang besar tempohari :)

Cili & bawang blend
Aktiviti Meramas kelapa

Ikan Tongkol/Mamu
Usaha memerah santan :) 3biji kelapa!

Dan hasilnya......


Kuah x berapa menarik kan? Kena usaha lagi dan lagi..ni baru 2nd attemp for Nasi Dagang
Lepas ni try buat sampai jadi terbaik wok! Padahal makan sendiri je..tapi kalau dah fav food
akan ku usaha jugak sampai sedap di tekak ku sendirik! yihha~~!

p/s: hancos diet ku :p

7 comments:

dieha said...

sedapnya...yummy....nnt masak di umah..kak nak makan..hehe..

GoJeS said...

hurmm,....mcm agk kurang nasi dagang ni,,,tp xprnh lg try nasi dagang resipi pn.hapimah..mn tau leh memikat qolbu

myza said...

kak Diha: nnt nak buat sy panggil akak..ada org utara x minat sgt nasi dagang ni :P

Gojes: ang minat ke x? Bila nk try ph hapimah punya resepi? paling dkt kena request dgn qasima la...hikhik3

GoJeS said...

hahahha...xbape minat kot...leh la nk rase2...wuwuuwuw...

AzieMan said...

wahhh maiza tererlh buat nasi dagang....cayalah!akk suker...eh nape blog akk takde dlm list maiza ek huhu

tatabear said...

caya la maiza... wlupon akk kurang mkn nasik dia.. tapi akk suke gatah gulai ikan tongkol tu.... ekekee..

myza said...

Gojes: kesimpulannya..x minat la kann???

kak Azie: eh xde ye?? ok nnt sy add :)

Kak norita: nasi dia ade 2 jenis beras ni merah, dgn beras wangi..dua2 x suka ek?

.