WHat's Nuffy Say?

08 September 2011

Hantu Bonceng Vs Final Destination 5

Assalamualaikum
Salam Khamis yang suri ram
SUram bagi saya yang masih x berapa sihat
Ini Ujian pertama demam sorang
Sejak duk S.petani
Ya Allah tabah kan lah hati ku :) aminn

Jom join saya review 2 filem yang sedang hangat Ogos lepas
Final Destination 5 dan hantu Bonceng!

1.Final Destination 5 


Trailer:::::
Final Destination 5 ni myza tengok dengan Hubby kat Lumut Cinema
Masa raya ke 2 hari pergi ngedate :)
Yang 1,2,3,4 myza tak pernah tengok tapi tau la kata citer ni memang thriller
Tapi tak tahu la tahap ke'horor'ran citer until i watched episode 5 on cinema
Hubby dah tengok dari 1st so dia tau la sikit2..Basic story tu biasa la.Sekumpulan kawan
yang terselamat dari malapetaka yang betul2 mengerikan (atas bridge) akhirnya kan menemui ajal
dalam bentuk lain ..mengikut urutan seperti yang sepatutnya diorang mati..
So takdir mereka tetap akan menemui kematian meskipun terselamat dari nahas ngeri tersebut
Memang banyak kejutan la..So at the end semua akan mati sama seperti episod lain
Kalau nak tau camana aksi yang meragut nyawa mereka..Saksikan di pawagam,confirm x tido malam :P
ngeh ngeh ngeh..


2.Hantu Bonceng

Trailerrr:::::
Citer seram komedi Lakonan Zizan Raja Lawak dengan Juliana Evans ni memang sempoi la.
Nak request tengok dengan hubby for sure x dapat..hehehe
SO tgok dengan member senasib la...Layanss walaupun kami dpt seat 2nd row dari screen
Wakkakakak lenguh kepala dongak..janji boleh bergelak ketawa..
AL kisah Zizan ni mat rempit yang selalu merempit dapat hadiah masa dia menang merempit satu malam tu
Minah rempit dari kampung tu (ayu) juliana Evans pon membonceng motor zizan.Masa depa nak blah tu,Keluar simpang sekali ade lori laju gile,,Zizan ni sempat la elak loncat turun dari motor, tinggal la ayu atas moto di langgar lori dan mati di tempat kejadian. Semenjak hari tu roh ayu menghantui diri Zizan.Kawan Zizan  si Salehuddin Tai akan tolong member baik dia untuk selesai kan masalah gangguan tu.Macam2 ragam la timbul.tak lupa juga kemunculan Jue Aziz sebagai nurse n kekasih Zizan :) memang gamatt...Apa celup!!!! hahaha

Apa lagi tunggu..pi la tengok..pecah panggung kott

2 comments:

GoJeS said...

xnk la tgk final fantasy;p
nk tgk hantu bonceng!

myza said...

final fantasy mana ade Gojess!!!

.