WHat's Nuffy Say?

06 September 2011

Meniaga Ikan di akhir Ramadhan 2011

Assalamualaikum
Semua sihat x
Saya je belum sihat...sakit tekak dan dada
Doakan saya segera sembuh :)

Sehari sebelum aidilfitri yang lalu(wah mcm ayat karangan BM plak)
LAst puasa kat perlis la kiranya
Awal2 pagi seawal 530 am myza follow hubby
pergi meniaga ikan.saja nak tengok kemeriahan akhir ramadhan
Pagi tu kami ke Kodiang amek bekalan ikan
Semua adik n ayah hubby dah setelkan
Macam2 jenis ikan depa amek
Bawal,sotong,udang,ikan mamu,terubuk,termenung
Banyak lagi la..berkilo2..lepas tu terus ke tapak pasar (nat), dan market
Seawal 6-7 pagi dah siap setup tempat berniaga.ada 2 tempat
Satu atas market 1 lagi nu dalam nat (pasar tani)..

Jom layan gambar..
Yang comelnya..awal2 lagi bukan customer mai tunggu
tapi ada makhluk Allah lain yang tunggu kedai ikan buka
Siapa kah???
Jeng jeng jeng..hehehe


SI COMEL kucing & the gang!
Usaha depa tunggu ramai2 utk berebut ikan

Adik & pekerja ayah dah siap2 bahagi ikan


My hubby bersihkan tempat menjual

Tu dia Tokey Besaq mai pantau pekerja :) a.k.a Ayah hubby


Kucing2 setia menunggu 'lauk'

Hubby pesiang ikan kami dah shopping siap2 hehehe TQ ayah!

BIL yang jaga bhgian ats market
Padanla kucing2 tu jadi penunggu setia,
Sbb ayah mertua kata memang dia peruntuk kan 2-3 kilo ikan termenung
untuk bagi pada kucing2 sahaja atas market tu
Untung nya kucing2 tu makan ikan fresh hehehhe..patut semua pon comel2 je

2 comments:

GoJeS said...

wawe.....FIL hang tokey ikan ka...xde pun gmbr hang jual ikan..hihihih...cte la lg pnglmn mnjual plak..

myza said...

xdela..lepas setup gerai aku trus blah..eh kan aku ckp hermi ank tokei ikan..sebut ja ikan apa nk mkn..tup tup ade dlm dapur dah :) hehee

.