WHat's Nuffy Say?

15 March 2012

Majlis CUkur Jambul n belah mulut Ghazid Qaish

Assalamualaikum....
Bersua lagi dalam diary busuk ni...
Kebetulan ada masa ni boleh update blog
Kenduri Cukur jambul si tecit dah pun selesai
Alhamdulillah murah rezeki anakku
Daripada nak buat kecik2 dah jadi mcm besar

Aki n tok datang  dari jauh dengan abg myza ,Chebob
nak meraikan new family members
Terima kasih sudi travel far from Pahang chebob,mak,abah
Tak terhingga terima kasih buat tokwan, tok, makcik pakcik dan adik2 hubby
yang berhempas pulas time kenduri Qaish ni ...
Maklang Yong sponsor beras pulut 5kg
Tok Jah sembelih ayam piru dan ayam gajah buat rendang
Tok Wan Mid tambah utk extra menu nasi putih dan sponsor ikan 15kg
Maklang Shikin buat puding sedap dengan bubur pulut Hitam
Pakcik buat air asam ikan mmg kaw kaw...

Tetamu yang hadir pun ramai
Malam tu buat tahlil dan doa selamat pula
Menu x terkata banyak
Pagi :
-Bubur pulut hitam
-Pulut Kuning
-Rendang Ayam piru
-Udang masak Kunyit
-Biskut Jagung
Tengahari
-Nasi putih
-Kari Ikan Seludu
-Ayam gajah masak Ros/merah
-Ikan kembung goreng
-Kacang +udang goreng kunyit 
-Air Asam
-Ulam ulaman
-Mangga
-Puding
-Sirap ros 

Ghazid Qaish Faheemy

Hari Jumaat saya cukur rambut

Sebelum cukur sempat kenyit mata

Pak Njang dgn Pak Lang tolong cukur :) TQ

it takes 4 hours to shave ur hair ,Qaish

PakLang cermat je buat

Qaish redha dah masa ni
 Rambut Qaish sangat lebat
So masa paklang Adi start cukur pukul 12 sampai 430 ptg baru siap
Sampai Paklang Adi terlepas nak p kerja..hehehe
Tq PakLang...lastly Ayah juga finish kan...

Ahad tu tok pimah n aki nordin sampai ke Perlis pagi
So mama bawa mereka ke Wang Kelian dulu jalan2..





Balik dari shopping kat Wang Kelian kami makan tengahari
Lepas tu start dengan adat belah mulut pulak
Tokwan Mid la jadi host..tukang belah nya pakngah Bob,Aki nordin dgn TokNjang

Qaish dah botak :)

air zam2 & kurma




Masa ni ayah takde,ayah Qaish busy layan kawan2 dia datang
Mama yang snap pict ni..Qaish behave je
Good boy syg mama ni..
Alhamdulillah dah selesai pun..
Moga anak mama dan ayah ni cepat besar 
Bijak dan soleh ye syg...we love u!

8 comments:

mama Rayqal said...

hehhee... comell.. tak nangis ke kena cukur rambut tuh? btw maiza...ayam piru n ayam gajah tuh ayam apa?

Mamajenn said...

cikbob buat tahnik? ish ish ish...harap2 la qaish akan baik seperti cikbob jugak...:D

Ann@zanyra said...

waweeee...meriahnyee mjlis..nnti la mommy dtg sane yea tgk qaish..

myza said...

Ayam piru tu ayam belanda.ayam gajah tu xpasti plak.dia mcm ayam kg tp badan besar sikit..masa cukur xnangis tido lena ja.senang keja..

myza said...

Tahnik tu apa?? Aah semoga hensem mcm pakbob

myza said...

Alhamdulillah meriah qaish dirai..ok qaish tggu mommy anne dtg dgn daddy ajan

Mamajenn said...

Tahnik tu belah mulut le mama weh..antara perkara sunat yang dibuat apabila bayi lahir. Termasuk la cukur rambut pertama tu..hehehe bkn adat ye. Sunnah.

myza said...

oh ye.baru terbaca ttg ustaz don mentahnik- iaitu meletakkan kurma/manisan di lelangit baby baru lahir..silap bukan adat tp sunah Rasul hukumnya harus :") tq for info mamajenn hihihik

.