WHat's Nuffy Say?

23 October 2012

Selsema & Batuk

Assalamualaikum..

Mama dan Qaish dilanda selsema & batuk
Mama rasa Qaish bejangkit dengan mama
Doc Qaish pergi haji so ayah suh bawa p klinik kanak2
Disebabkan mama batuk n selsema dulu dan sihat dulu
Kesian Qaish dah seminggu lebih x lega
walaupun dah jerlum dengan daun dedap
kering sat malam jadi balik
Ubt doc pun x berkesan sangat
Qaish pun start muntah  balik susu dia
kesian tengok dia batuk kering gitu..huhu
Dengan dada berombak lagi

Mama pun lepas selesai kerja kat MPSP
Terus je pegi klinik pakar kanak2 kat taman ria tu
Dapt num 15..ok la tu.sekali Qaish beyak plak dah
Dah la siap bocor lagi pampers.huhu..patut dia duk x senyap atas carseat
Dahla seluar spare mama x bawa..sian Qaish mama tak pakai seluar tunggu doc hehe.



Tengah2 nak tunggu tu terjumpa plak baby Jan & Ina
Zarissa kecik molek je..comel..Icca & Qaish sama bulan
Tapi Qaish tua sikit la..kira abang la..mcm2 perangai la depa dua smlm
Lama sangat menunggu doc maka masing2 dah moody and mengantuk
Icca masuk dulu..dari luar dah dengar suara teriakan merdu icca hehe..

muka zarissa bengang qaish bmanja dgn mama dia hehe cute!
Qaish batuk berkahak..banyak ubat doc bagi.Tq doc
Pastu kena nebulizer..1st time jugak..huhu apapun harap cepat sembuh syang
kalau boleh transfer mama sanggup kena nebu utk awak huhu
Doc bagi ubat batuk,ubat kahak,ubat antibiotik,ubat selsema n spray nasal
Siap demo lagi cara nak pakai nasal spray tu,sblm ni kami pakai Iliadin drop tu je
Kurang berkesan..huhu..Xpe anak mama kuatt..masih aktif walaupun x sihat
Merangkak menyepah sana sini
xpe sayangg..mama tak marahh..mama pun xde mood nak mengemas lagi
raya pun macam x rasa nak raya pppfftttt...
Nak balik pahangg..huhuhu..sabar jela maiza

balik umah tido sepam
Malam nye mama makan biskut tawar
Qaish pun sibuk nak mamammm...
Nanti mama belikan baby bites or biskut baby utk awak ye
Awk dah pandai gigit,mamah dan telan ..gudjob sayanng!





muka mengunyahh..so funny la!


ps: raya haji di perlis..

2 comments:

Ann@zanyra said...

alololo tumey nye die

neway semoga cepat sembuh boboi..

myza said...

tq aunty pooh :)

.