WHat's Nuffy Say?

22 January 2013

Trip ke Pulau Langkawi 2013

Assalamualaikum..

Sempat nak curik masa untuk update sekejapan
Trip ke langkawi minggu sudah
This is my 3rd trip ,3rd times went there
bertiga of course mr hubby n Liltle G
Kali ni tumpuan mama of course la shopping mopping..haa kerlas
Xde la abes ribu riban kat sana
X mmpu mama..cuma beli apa yg termampu
Dan berserder hana.. keh3 apa punya ayat la mama..

Kami p langkawi dah abes peak time
Buka sekolah dah berminggu minggu
So tenang sikit nak bercuti xpyah sesak2 naik feri
Sementara anak kecik lagi x sekolah kan
Kali ni kami xmau duk area pantai Cenang sbb busy sgt area tu
Dah pernah duduk Cenang & Perdana so tukar angin
Kali ni lepak kat De Baron Resort dalam pekan kuah
Dekat je dengan jeti Pekan kuah kira dalam area town la
dalam feri

De Baron Resort reception

Jangan tertukar Hotel D'Baron dengan De Baron resort..hotel bangunan dalam pekan kuah
Hotel tu cat bendera Malaysia kalau x silap
Yang ni tepi laut yang ditambak di pulau ittew..okeyh
Bilik menghadap laut for nice viewing..masyaAllah mmg mendamaikan
Bayangkan ye bangun pagi2 boleh tengok view laut,pantai dan kapal kecil
right in front of your eyes..Subhanallah..sgt besttt n tenanngggggg...~~

pemandangan sebenar jauh lebih syok la dr camera hihi

Ok petang tu kami jalan2 area hotel, nak swim kolam tapi ayah x mau
So lepak jela tepi kolam resort tu.. makan2 sampai la malam



Pastu esoknya lepas breakfast kami bertolak ke Wildlife Park
Seronok kat sini sebab dia ala2 zoo tapi leh feed the animals ( xpernah pergi lagi sblm ni)
Qaish pun teruja tengok birds,ostrich,horse etc etc
And lucky for us every teusday n thursday ada crocodile show
depa bagi makan kt buaya..pergh dasatt ...qaish pun layannnn..


bagi rabbit carrot



Tengahari tu kami ke air terjun temurun..mandi manda
berkelah beli nsi bungkus..air dia sejuk yakmat
Ayah je panjat naik sampai atas..kitorang mandi bawah jela
tu pun sejuk sampai biru mulut lil G mandi
Dah penat round2 area Cenang
Sambung malam tu shopping pinggan mangkuk coklat etc2..
Dalam kepenatan kat Langkawi 2x kami layan spa
Walaupun bawa Qaish alhamdulillah dia Okay je
Peramah dengan awek2 urut dalam spa tu ..gataiii sgt !~

Lepas rilex berspa kami menuju ke pekan kuah
Of course ler cari makan
Orang kt spa suggest restoran Wan thai..Masakan thai dia sedap
Seafood pun best..layanan hotel style..harga berpatutan..puas ati makan
Tapi x snap gambar sbb lil G buat perangai mengamuk siap popooo ggrr
Paling x lupa menu ayam masak cili n tomyam :)
Sedapp thumbs up!

Okla baby dah mengamuk ni..mama stop kat sini dulu ye
Nanti celoteh lagi banyak2..adiosss

5 comments:

Ann@zanyra said...

waa....menarik!kami pn plan nk p 1 family nnti..
neway Wan Thai tu pn aku ade bace org rekemen kedai tu mmg sedap..

myza said...

yup..menarik.tapi breakfat dia x best n kureng choice la..erm aah Wan Thai restoran & wonderful restaurant are recomended sgt2 hihihi/ni bila nk pi?

Ann@zanyra said...

ooo...insyaAllah bulan 6 nnti kot mai, 1 family aku semua 18org turun langkawi..tgh wat planning la ni

ERA said...

salam..kalau pergi tak book homestay and kereta okay tak? Senang tak cari kalau dah sampai situ nanti?

myza said...

Wsalam era
Kalau pergi walkin nk senang time bukan cuti sekolah la.slalu kt jeti kola perlis ada agent yg akan tolong offer tmpt penginapan n kereta.kita just survey nk duk hotel mana.kalau time school holiday cnfirm susah.hehe

.