WHat's Nuffy Say?

22 August 2013

Lebaran 2013

Assalamualaikum

Masih belum terlewat tuan empunya blog nak ucapkan
SSELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua
pasti semua masih dalam kemeriahan raya dan rumah terbuka

Alhamdulillah tahun ni mama & lil G dapat berhari raya dgn ayah
Seronok dan lega la sebab dapat lagi raya n pilih baju sesama
Berpuasa bersama..tq Allah..pemberian yg tak ternilai :)
Tahun ni ayah decide kaler baju..so we r wearing blue! hihi
Mula2 decide cari baju mama..2nd time bershopping raya dgn qaish di bulan puasa
Sangat menguji kesobarann..tapi dapat jugak cari biru lastly lepas berbuka
Tu pun ayah yang pilih .Bila nak p cari baju melayu plak susah kaler tu
Orang yang jual kt bazar mesti cakap kaler baju kami cari tu BIRU BN haha

kami bertiga
sesi bersalaman..amboi anak teruna ku ^_^


"mintak maaf ye mama "

Qaish & Qisya


with "beras beras"

adik2 ipar

menu 1st raya

Tahun ni turn beraya bersama family di Perlis..10 hari sebelum syawal kami dah balik
Cat rumah mertua tahun ni..kasi berseri seri sikit hehe
Raya pertama menu mertua mcm slalu Mee rebus
Ada rendang ayam & daging n ketupa pulut itam
pastu kitorg cari lemang malam raya.RM10 ke atas sbtg gile mahai!!

Raya ke 3 kebetulan buat aqiqah Qaish & Mya zara
Alhamdulillah dapat buat sikit jamuan dengan menu
-Nasi planta /Nasi putih
-daging masak kurma
-daging masak asam/goreng kunyit
-ayam  berempah
-air asam/cabai
-jelantah

Menu2 rumah terbuka kat sini pun x kurang hebat
Sampai boleh gain weight kot raya ni
Yang paling best Laksa utara, Bihun sup siam & Nasi minyak
Marvelous!!


3 comments:

syue wana said...

dah try untuk zara
berselera dia makan

jom singgah blog saya..
http://www.freevitamin.my/2013/07/kenapa-aku-tembam-lepas-start-bekerja.html

myza said...

Alhamdulillah :) tq sudi jenguk sini

wan norulkhamisa said...

wah menu best nyer...nak nak plk akk blm lunch lg ni ha..skang dh kul 5 pm..

.