WHat's Nuffy Say?

12 June 2014

Babymoon: part ll Bercuti ke sabah

Assalamualaikum

Aiyak mama lupa la nk smbg kisah percutian ke sabah..
Kenangan mama n ayah dgn qaish n bb
Mana leh xsambung hehehe..poyo jer

 Haha..ok hari ke 2 plak seawal 730pagi driver dah tunggu kat bawah..
Tapi biasala dgn anak2 n warga emas lambat ler siapkan
Dalam pukul 8lebih juga baru bertolak ke destinasi iaitu Kundasang

Antara tempat2 yg sepatutnya dilawati
- fish spa n air terjun
- kundasang farmville
- rumah terbalik
- national park
Daannn banyak lagi adik ipaq dah atur
Tapi aturan Allah tu lg hebat
Ada excident otw ke tmpt tsebut
Sebuah treller melintang jalan n tbakar
Termasuk 3 4 bji kereta
So kami n anak2 stuck dlm jem 4jam
Hanya itu satu2 nya jalan ke sana..nak xnak kena sabar byk2..anak2 pun dah 2 3x tido bangun balik..dah boring duk dlm van huhu



Sempat selfie kau!
Dalam van bising dengan anak2
Ke depan blkg bermain menjerit
Mama boring tahap cipan
Dahla nak terkencing
Jamban xde tengah2 hutan cmtu
Bapak2 pula sibuk pergi pantau kemalangan kat situ ..huhu

Dalam pukul 2tghari juga baru bgerak
Tu pun cari toilet dulu
Lepas tu bersiar2 sekejap
Kat tempat shopping
Pukul 4 ptg baru smpai ke Farmcow village
Suasana tenang,hijau,sejuk,nyaman
Lembu newzealand smua dah masuk kandang...huhu xdpt bergambar ala2 luar negara sgt hehe

 

Lepas habis posing dlm cuaca berkabus tu kitorg turun balik ke national park
Hari pun dah start hujan
Sempat masuk bergmbar d kaki bukit gunung kinabalu jer
Lepas tu trun beli buah & kerepek2 masing2 dah kelaparan
Hujan trun lebat sambil trun nak balik nampak la puncak gunung kinabalu tu
Mmg tinggi.. pukul 8 mlm smpai ke tmpt menginap..pergh..x abes lg ceta..


On 3rd day driver tu bawa ke pasar filipin
dan jamaliah jewelery tempat jual barang mutiara original sabah..
Tapi pagi2 lagi kitorg bawa budak mandi pool dlu la..sejam.dua


Ada mahal ada murah yg penting disskaun 50% hehe..sakan borong butang baju melayu dan brooch utk raya ..kikiki

Lastly kami beli ikan bilis,keropok n sourvenir utk dibawa balik
Lepas tu terus lunch n ke airport
Kaki mama bengkak abes
Asyik berjalan n duduk kaki tgantung shj
Toilet plak tempt singgahan wajib hehe

Apapun semua enjoy ..dptla pergi shorttrip pun..xpe la..walaupun byk tmpt cancel dr planning..tahun depan repeat plak yer..

P/s: baby pun melompat2 dpt travel tp perot asyik keras je..huhu..sakit skit la

4 comments:

Ann said...

wuish...4jam jem...dugaan btl..
tp sbaik la smpt jugak jln2 kt atas nun kan...

El Janna said...

amboi seronoknya nampak^^

myza said...

Ye mami anne..4jam bygkn boring,nk tkencing, ramai patah balik..tp kalau kami patah balik rugi la.esoknya dh balik.rosak pogram ler huhu

myza said...

Sgt sronok el janna.esp budak2 ler.time mandi kolam tu mesti

.