WHat's Nuffy Say?

17 June 2014

Minggu ke 30 kehamilan

Assalamualaikum

Sekejap je masa berlalu
Semalam dah pun masuk hari pertama
Minggu yg ke 30..mama mcm xpercaya pula
Alhamdulillah everything went very well
GDM masih dalam control
Cuma bsp kt kg ni kadang2 terbabas jugak
Mati la mama review dgn doc hjg bulan ni

Mama dah tukar dr klinik kesihatan s.p ke klinik kesihatan kat pekan..kg mama
Mmg jauh berbeza ye diorg punya management..pening gak
Cthnya
1.sticker buku merah mama dr sp kaler hijau tp nurse sini kata sptut kes mama jd kuning dah
2.mama xpernah buat ujian drh utk buah pinggang for Gdm mom on diet dr 1st trimester..so ni dah masuk 3rd trimester.nurse tu terkejut..hurmmm..
3. Klinik sini pakai buku merah yg lama..buku mama dr sp baru
4. Kat sini xdiberi kelonggaran cek bsp guna mesin sendiri kena buat d klinik jugak 4x sehari ..*mgkin ada kes patient tipu bacaan*
5. Nurse d sp xpenah tick jadual pmeriksaan berkala kt buku merah mama hehehe...kt sini dia cek la jadual tu balik huhu

Khamis ni mama baru nak g booking hospital.ermm macam2 bnda nk tya doc
2nd appointmnt dgn dr.norliza kt DMMc
Hubby yg suggest bersalin kat sini..ikut jela
Sbb dia yg bayaq kan hihi..sakit sama shj
Lepas tu mama book utk scan 4D..utk tgok bb n also for simpanan mama ;)

Harap2 ank mama sihat sempurna kat dalam perot..
Walaupun mcm2 sakit mama masa preggy ni mama xkesah
Moga Allah permudahkn semua nya nnt
Baby pun tlg behave n keluar masa ayah balik nnt tau
Ayah pun dah nak pergi kerja ahad ni..sobs3
Sadis sikit sebab mmg 2bulan lgsung xde line sbb kali ni kapal ayah xbalik ksb
Redha je tau baby..abg qaish ada jaga kita berdua hihik

Ok mama dah kena start tanda jadual pergerakan baby
Setakat hari ni awk aktif jer..pagi sat
Pastu ptg2 pn sama..pastu mlm sblm mama tido..tgh2 malam pun aktif lg hoho..
Nanti kita datim ye baby khamis ni
Abg n ayah awk xsabar dah nk teropong muka n gender awk hihihi see u baby!

5 comments:

Lia said...

sticker kena tukar kaler kuning ye.. ok lah tu at least nurse blh monitor lelebih sikit.. kaklia dulu register aja buku merah mmg dapat sticker merah terus., hahaa sbb bleeding aja.. haishh laaaa

Ann said...

mama strong!!xsbr jugak la nk tgk 4D scan tu..ehh..hehehhe..tc mama

myza said...

K lia patut kena tukar.tp nurse pening2 lalat dia xtukar plak. Mau xpening dh la dia sorg jaga ibu berisiko.dtg plak ai ni ntah dr mana hahaha kesian2 kiki

myza said...

Yeay! Kalau la ko blh dtg jd cheerleader aku pooh hahaha!!
Dah 4d tp baby xmau tnjuk muka.dia sembam muka ke tlg blkg ..huhu.pemalu mcm mama laks hihi nnt repeat lain lor

wan norulkhamisa said...

lar dh ade kat pekan ke..terlambat info..hehe

.