Assalamualaikum...
Selamat hari raya aidilfitri buat semua
Semoga Syawal ini memberi seribu hikmah buat kita
Entry kali ini sedikit sadis ..huhu
Bak kata pepatah " indah khabar dari rupa"
(ada kena mengena ke) ehehhee..
Semangat membaking yang tak pudar tu
membuat myza terus membuat kek
Dan kali ini dengan konpident nya nak buat
The very flawless Japanese Cotton Cheesecake
Macam kat bawah niii :) (verangan lama dah nak buat)
Da Vassss kann?????? |
....
.....
.......
.................
.............baru intro................
........................
.............
.....
..
So dengan semangat WAJA 1.6 proton
myza pun mula memukul telur
putih dan kuning
dengan penuh semangat sampai bergegar dapur
Campur bahan bahan lain
sehinggga laaa
..
...
....
......
....
...
..
Cheese cake di masukkan dalam Oven :)
credit to owner
The Little teochew for the recipe
...
......
............
................
..........................
...............waiting.................
..........................
...................
.............
........
...
But
my cake turns out
to be like
huhuhuhuk
kuih bingka hangussss!!!!!!!!!!
Yesssss BINGKA..it's not a cake!! Uwaaaa...... T____T
It supposedly turn out firmly and soft like thissss---->>>>>
Huhuhu..Sangat keciwa..Mungkin masalah timbul since myza dah wrap dengan al.foil
but they still bocor (salah teknik wrap kot)..Lepas tu masa pukul adunan boleh tinggal lama sebelum masuk ke dlm oven sbb keluar pergi cari bahan lain...hurrmm...But takpe..i will try and error again n again
Sampai jadi gebuS!! huhuhu...Kali ni failed xpe..huhuk caiyok!
For any tips and tricks on baking a cheesecake CLICK here!!
Thanks for reviewing :)
5 comments:
dont give up mai..usaha lagi..cayok..cayok..hehe..
thanks kak diha bg semangat..i likee!!
giler smngt mmbaking ko time ry mencanak...bagus2...chayookk myzaa!
ni bukan time raya..ni semua sblm raya..huhuhuk
Great post thaank you
Post a Comment